Wat is WordPress

WordPress is een CMS. Een systeem om je website te vullen en te beheren. De WordPress software zelf is daarbij ook nog eens gratis.

Oorspronkelijk ontstond WordPress als systeem om mee te bloggen. Maar in de loop der jaren is er zó veel functionaliteit toegevoegd aan WordPress, dat je nu rustig mag stellen dat het een volwaardig CMS (Content Management System) is geworden. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en dat wordt mede veroorzaakt door de eenvoudige uitbreidbaarheid van het systeem.

 

Waarom WordPress gebruiken

 WordPress is gratis

 WordPress is eenvoudig in het gebruik. Van alle technieken die wij de afgelopen jaren langs hebben zien komen is WordPress veruit het eenvoudigst in het gebruik. Dat is prettig voor zowel de gebruikers als de ontwikkelaars.

 WordPress is uitbreidbaar. Er zijn veel, heel veel plugins op de markt om de functionaliteit van WordPress mee uit te breiden. Eigenlijk te veel zelfs.

 WordPress websites scoren goed in de zoekmachines. Of zijn in ieder geval in staat dat te doen. Een goede score in Google is van veel factoren afhankelijk en echt niet van het feit of je nou wel of geen WordPress gebruikt. Maar WordPress werkt je op dit vlak in ieder geval niet tegen en ook hier zijn veel hulpmiddelen (plugins) beschikbaar om goede resultaten mee te boeken.

 WordPress kennis is overal beschikbaar. Niet alleen hier, maar wereldwijd wordt er erg veel geschreven en gedocumenteerd over WordPress. Het vinden van enige hulp of het inhuren van een ontwikkelaar hoeft niet veel moeite te kosten.

Er is maar weinig dat je met WordPress niet kunt doen als het gaat om het bouwen van een website. En als het er niet is dan kan het door de eenvoudige uitbreidbaarheid van WordPress ongetwijfeld wel ontwikkeld worden.

Enkele voorbeelden:

 Kleinere webshops zijn prima te maken met WordPress in combinatie met een e-commerce plugin.

 Er zijn plugins op de markt om een forum aan je WordPress website te koppelen.